Varmepumper Blog

Varmepumper Blogs, News, Contents and ...

Velg riktig luft til luft varmepumpe

Posted By: Admin Published: 09/05/2019 Times Read: 4 Comments 0
Velg riktig luft til luft varmepumpe

Velg riktig luft til luft varmepumpe Sjekk at varmepumpen er laget for nordiske forhold og er tilpasset vinterkulden der du bor. Personer med ekstra sensitive luftveier kan oppleve at de ikke tåler varmepumpe. Høy nok varmeeffekt Effektfaktoren eller COP (Coefficient of Performance), er et tall som sier noe om hvor mye varmeeffekt pumpa gir i ut forhold til hvor mye strøm du har tilført. En effektfaktor på 3, betyr at pumpa bruker 1 kilowattime og gir 3 kilowattimer ut. Ved norske forhold bør effektfaktoren være oppgitt ved ned mot minus 7 grader for å ha god virkning når vi trenger oppvarmingen mest. Hvor mye effekt (varme) varmepumpen totalt klarer å gi ut ved gitte forhold, er viktig for om den har tilstrekkelig kapasitet til å varme opp hele eller bare deler av boligen.

Read more

Viktig å gjøre rent Varmepumpe

Posted By: Admin Published: 19/04/2019 Times Read: 15 Comments 0
Viktig å gjøre rent Varmepumpe

Isolert sett er det ikke tvil om at det kan være negativt med for mye bevegelse i inneluften og at en luft til luft-varmepumpe kan virvle opp mye støv. Det som er positivt er at flere produsenter nå har installert filtre som skal fjerne støvet, sier Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening. De enkleste pumpene på markedet har en form for grovfilter, eller en slags myggnetting som sørger for å fjerne de største støvpartiklene i luften. Det finnes også løsninger som i tillegg bruker statisk elektrisitet for å fange opp finstøvet, og egne filtre som skal kunne fjerne vond lukt.

Read more

Rens rørene før du skifter fra oljefyr til varmepumpe

Posted By: Admin Published: 19/04/2019 Times Read: 12 Comments 0
Rens rørene før du skifter fra oljefyr til varmepumpe

Det er ikke alle som er klar over det, men rørene i vannbårne anlegg vil over tid gro igjen hvis du ikke iverksetter tiltak for å hindre at det skjer, sier Lance Chr. Horner i Vaillant Norge. Metallene i de ulike koblingene i systemet vil etter hvert begynne å korrodere, og på sikt vil det kunne danne seg et slambelegg som legger seg i rørene. I de fleste tilfeller vil ikke dette by på alvorlige problemer, men mange vil merke det ved at de stadig må skru opp effekten på varmekilden for å oppnå den samme temperaturen som tidligere.

Read more

Varmepumpen – en ny trend?

Posted By: Admin Published: 30/03/2019 Times Read: 15 Comments 0
Varmepumpen – en ny trend?

Varmepumper har vært tilgjengelig på markedet siden 50-tallet. Hvordan gikk den fra en «dyr, stygg og bråkete nyvinning», til å pryde det gjennomsnittlige norske hjem, og hvilke fordommer ligger fortsatt og ulmer i samfunnet? Kjøper vi varmepumpen fordi vi liker den, for å få god samvittighet overfor andre miljøvennlige tiltak som vi ikke gjør, eller finnes det en helt annen grunn?

Read more

Kjøpe varmepumpe

Posted By: Admin Published: 28/03/2019 Times Read: 44 Comments 0
Kjøpe varmepumpe

Kjøpe varmepumpe Slik finner du den beste varmepumpen til din bolig. Det er tre nøkkelforhold som avgjør lønnsomheten av en varmepumpe: Hvor mye strøm kan varmepumpen spare deg for Hvor effektiv er varmepumpen Hvor mye koster den, inkludert montering

Read more

Showing 1 to 5 of 29 (6 Pages)