Varmepumper Blog

Varmepumper Blogs, News, Contents and ...

Styr una disse varmepumpe tabbene

Posted By: Admin Published: 10/11/2019 Times Read: 16 Comments 0
Styr una disse varmepumpe tabbene

Styr unna disse varmepumpetabbene Får du ikke fart på varmepumpa? Her er tipsene som gir deg ekstra varme i heimen. Vinden uler utenfor vinduet, løvet legger seg som et teppe og gradestokken kryper nedover. Da er det på tide å skru på varmepumpa igjen, men det går ikke alltid på skinner. Vi får mange spørsmål om luft til luft-varmepumper, og tar du vare på pumpa kan den vare mellom 12 til 15

Read more

Denne kan spare deg for flere tusen kroner

Posted By: Admin Published: 09/11/2019 Times Read: 45 Comments 0
Denne kan spare deg for flere tusen kroner

Om du vil gjøre noe med strømforbruket ditt i vinter kan en varmepumpe være en god investering. Men det er også en relativt stor investering, og det kan være greit å vite hva du kan få igjen for den, og ikke minst sørge for at du faktisk får det. En ferdig montert luft/luft-varmepumpe koster rundt 25 000 kroner. Avhengig av energibehov og bruk så kan den spare deg for mellom 5000 og 8000 kwh strøm i året. Med en strømpris på 1 krone, kan du altså spare mellom 5000 og 8000 kroner, forteller daglig leder i norsk varmepumpeforening, Rolf Iver Mytting Hagemoen. Du kan med andre ord ha spart inn pengene på mellom tre og fem år. Du skal kunne regne med at varmepumpen har en levetid på rundt 10 til 15 år.

Read more

Varmepumper utviklet for norske værforhold

Posted By: Admin Published: 11/09/2019 Times Read: 63 Comments 0
Varmepumper utviklet for norske værforhold

Vurderer du varmepumpe til din bolig? Det er krav om at alle som arbeider med slike klimagasser, skal være sertifiserte for jobben. Dette gjelder alle varmepumper uansett type og størrelse. Norge er gjennom EØS-avtalen forpliktet til å følge EUs regelverk for å redusere utslipp av drivhusgasser som bidrar til global oppvarming. BE MONTØR OM Å LEGGE FREM F-GASSERTIFIKAT Første bud når du skal installere varmepumpe, er derfor å forsikre deg om at den som gjør dette er sertifisert for å jobbe med produkter som inneholder HFK-gasser.

Read more

Tåler din varmepumpe vinteren?

Posted By: Admin Published: 02/09/2019 Times Read: 72 Comments 0
Tåler din varmepumpe vinteren?

Tåler din varmepumpe vinteren? OPPVARMING: I løpet av de siste årene har luft-til-luftvarmepumper blitt stadig bedre til å takle nordisk vinterklima. Det er likevel lurt å holde et øye med utedelen i kulda. Snø, is, kald vind og lave temperaturer – vinteren kan være tøff for noen hver. For noen år siden kunne den fort være for tøff for luft-til-luft-varmepumpene vi hadde her til lands. Når kulda virkelig satte inn – og man trengte pumpen som mest – var beskjeden at det var best å slå den av, fordi den ikke taklet kulden.

Read more

Er varmepumpa klar for vinteren?

Posted By: Admin Published: 29/08/2019 Times Read: 40 Comments 0
Er varmepumpa klar for vinteren?

Er varmepumpa klar for vinteren? OPPVARMING: Mange som brukte varmepumpa til kjøling i sommer, har nå problemer med å få den riktig innstilt for vinteren. Her får du tipsene til riktig drift i den kalde årstiden. Vi får ganske mange henvendelser fra folk som ikke har brukt varmepumpa siden i sommer, da de brukte den til kjøling på de varmeste dagene. De har problemer med å få stilt den inn for oppvarming igjen, forteller informasjonsansvarlig Einar Gulbrandsen i Norsk Varmepumpeforening.

Read more

Showing 1 to 5 of 44 (9 Pages)