Varmepumper Blog

Varmepumper Blogs, News, Contents and ...

Teoretisk årsvarmefaktor

Posted By: Admin Published: 03/07/2019 Times Read: 9 Comments 0
Teoretisk årsvarmefaktor

Når du vurderer å kjøpe eller bytte varmepumpe, er noen begreper ekstra viktige for valgene du skal ta. Et nøkkelbegrep er årsvarmefaktor (SCOP). Fire begreper du veldig raskt støter på når du leter etter informasjon om varmepumper, er effekfaktor, teoretisk årsvarmefaktor (SCOP), avgitt varmeeffekt og lydnivå. (Andre begreper finner du lengre ned på siden).

Read more

Varmepumpe test

Posted By: Admin Published: 03/07/2019 Times Read: 6 Comments 0
Varmepumpe test

En varmepumpe som er «best i test» trenger ikke å være det riktige valget for din bolig. Her er fem ting du må tenke på når du leser en varmepumpe-test.Tester av varmepumper kan være nyttig når du skal kjøpe varmepumpe. Dessverre er det ikke lett for deg som forbruker å finne uavhengige tester av varmepumper, og ofte vurderer testene mange ulike faktorer. Det blir litt som i OL: Jo flere øvelser, jo flere mestere. Derfor kan flere produsenter ut fra samme test fastslå at deres modell er «best i test».

Read more

VARMEPUMPE SOM AIRCONDITION PÅ SOMMEREN

Posted By: Admin Published: 24/06/2019 Times Read: 10 Comments 0
VARMEPUMPE SOM AIRCONDITION PÅ SOMMEREN

VARMEPUMPE SOM AIRCONDITION PÅ SOMMEREN Det er en vanlig oppfatning at det er dyrt å bruke varmepumpe til nedkjøling på sommeren, og at man da bruker like mye energi som på vinteren slik at vinningen går opp i spinningen. Dette er helt feil, det er derimot lurt å bruke den til kjøling på varme sommerdager, og man sikrer også god sirkulasjon av luften i ellers varme, tette rom.

Read more

Om varmepumpe Luft til luft

Posted By: Admin Published: 03/06/2019 Times Read: 11 Comments 0
Om varmepumpe Luft til luft

Når er det gunstig med luft-til-luft-varmepumpe, hvor mye kan du spare og hva bør du passe på? Her finner du nøytral informasjon. En luft-til-luft-varmepumpe kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus, og i løpet av et år får du normalt igjen to til tre ganger så mye varme som den strømmen varmepumpen bruker. Jo lengre fyringssesongen er der du bor, desto mer gunstig er en luft-til-luft-varmepumpe. De fleste luft-til-luft-varmepumpene tilpasset nordisk klima kan hente ut energi fra uteluften helt ned mot -25 °C. Men ytelsen blir gradvis dårligere når utetemperaturen synker. Det gjelder alle typer varmepumper som henter energi fra uteluften.

Read more

Fordelene med varmepumpehus

Posted By: Admin Published: 29/05/2019 Times Read: 11 Comments 0
Fordelene med varmepumpehus

Varmepumpen er et svært godt oppvarmingsalternativ, men den er verken det peneste eller det minste apparatet man kan installere i en bolig. Av estetiske hensyn har man utarbeidet designløsninger på delen av varmepumpen som befinner seg inne i boligen, noe som har gjort at man finner mange pene innedeler til varmepumper.

Read more

Showing 1 to 5 of 35 (7 Pages)